Tuesday, October 12, 2010

BILA SAMPAI MASA NYA...

Penyokong mati akibat sesak nafas selepas perlawanan Piala Malaysia

KUALA LUMPUR: Seorang penyokong pasukan Kelantan mati dipercayai akibat sesak nafas ketika bersesak keluar daripada Stadium Shah Alam selepas tamat perlawanan suku akhir pertama Piala Malaysia antara Selangor dan
Kelantan, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Noor Azam Jamaluddin berkata, lelaki yang dipercayai berumur 39 tahun itu telah dibawa ke Hospital Tuanku Ampuan Rahimah, Klang untuk pemeriksaan lanjut.


"Menurut rakannya, si mati pada mulanya mengalami sesak nafas ketika perlawanan berlangsung, namun, ketika ditanya sama Ada okay atau tidak, dia kata okay.
"Namun keadaan mangsa semakin teruk ketika mahu keluar dari stadium selepas tamat perlawanan sebelum meninggal dunia," katanya hari ini.


Ketika itu, berlaku sedikit kekecohan di luar stadium sejurus tamat perlawanan selepas penyokong kedua-dua pasukan melakukan provokasi terhadap lawan masing-masing, namun berjaya disuraikan oleh Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU).


Pada perlawanan suku akhir pertama itu, tuan rumah terikat tanpa jaringan dengan Kelantan, dan perlawanan suku akhir kedua akan berlangsung di Stadium Sultan Muhammad ke 1V di Kota Bharu, Sabtu ini.


SAMA-SAMA KITE SEDEKAHKAN AL-FATIHAH UNTUK ALLAHYARHAM.. MOGA DICUCRI RAHMAT KEHENDAKNYA...AMEAN..

3 comments:

Gayahspears said...

al-Fatihah...

ribena.illina said...

ni yg sesak nafas. ade yang gado tikam2 lagi satu kes. huuu~

Al said...

dengar2 smp 2 org yg maut

entahle..